انتقاد داوود امیریان از کم شدن سکه‌های جایزه جلال

داوود امیریان، نویسنده و طنزپرداز در انتقاد از کم‌شدن ارزش جایزه ادبی جلال آل‌احمد گفت: جایزه‌ای که قرار بود ۱۱۰ سکه باشد، بعدها دیگر وسعشان نرسید و آن را تغییر دادند و همان یک‌بار هم که دادند، به اثری داده شد که تمام مجلدات آن چاپ نشده بود.

به گزارش نار خبر؛ به نقل از خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، در فاصله کوتاهی که به زمان مقرر در اساسنامه جایزه ادبی جلال آل‌احمد برای برگزاری این رویداد، همچنان خبری از مشخص‌شدن داوران و آئین اختتامیه آن نیست. این‌طور پیش‌بینی می‌شود که این رویداد امسال نیز مانند سه دوره قبلی در زمان تعیین شده برگزار نشود.داوود امیریان از جمله نویسندگانی است که در پانزدهمین دوره جایزه جلال، داور بخش مستندنگاری بود. او نویسنده‌ای است که جوایز متعددی را به‌واسطه قلمش کسب کرده و در سال ۹۹ نیز نشان درجه یک هنری در رشته داستان‌نویسی را از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. امیریان در گفت‌وگو با فارس درباره جایزه جلال گفت: همواره درمورد این جایزه حرف و حدیث زیاد بوده است. مثلاً در همان دوره‌ای که من داور بودم، افراد به داوران بخش مستندنگاری اعتراض داشتند. یا حتی در دوره‌ای برای این‌که به یک کتاب و نویسنده مشخص جایزه دهند، منشور و آیین‌نامه را تغییر دادند و کتابی که تنها چند جلد آن چاپ شده بود و هنوز ادامه داشت و به اتمام نرسیده بود، جایزه کتاب سال را دریافت کرد. [اهدای جایزه جلال به منصور انوری، نویسنده رمان «جاده جنگ] حتی جایزه‌ای که قرار بود ۱۱۰ سکه باشد، بعدها دیگر وسعشان نرسید و آن را تغییر دادند. نویسنده کتاب «جام جهانی در جوادیه» ادامه داد: متأسفانه در برخی دوره‌ها کتاب برگزیده و رتبه اول مشخص نمی‌کنند و فقط «شایسته تقدیر» اعلام می‌کنند. شما تصور کنید در کلاسی قرار است به شاگرداول جایزه دهند. دیگر فرقی نمی‌کند شاگرداول با نمره ۲۰ یا ۱۵ باشد. در جایزه جلال هم باید این‌گونه باشد.

امیریان درباره اعمال سلیقه داوران جایزه جلال گفت: متأسفانه در این جایزه کتاب خوب انتخاب نمی‌شود؛ بلکه پسر خوب و یا دختر خوب انتخاب می‌شود. در بسیاری از دوره‌ها کتاب‌های بسیار خوبی بودند که در کمال تعجب حتی نامزد هم نشدند. رفیق‌بازی و نگاه جناحی در داوری همیشه وجود داشته و اگر سیاست‌های این جایزه تغییر نکند، همچنان هم ادامه‌دار خواهد بود.این نویسنده در پایان، راه برون‌رفت از این وضعیت را استقلال جایزه ادبی جلال دانست و بیان کرد: در بسیاری از مواقع افراد و نویسندگانی به دلیل این‌که مسئولین ارشاد را نقد کرده بودند و آقایان به مذاقشان خوش نیامده، کنار گذاشته شدند. تنها راه‌حل این مشکل آن است که جایزه جلال مستقل شود. یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد که بانی این رویداد است، فقط بودجه دهد و دخالتی در چینش اعضای هیئت‌علمی و داوران نداشته باشد

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *