اسلام باید با رویکرد حداکثری معرفی شود

عضو خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بر ضرورت تبیین جایگاه هدایت و نقش عالمان دینی در انتقال پیام الهی و اسلام با رویکرد حداکثری تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « نار خبر»آیت‌الله رضا رمضانی‌گیلانی در آئین تجلیل ازائمه جمعه سابق شهرستان ساوه با اشاره  به تبیین جایگاه هدایت و نقش عالمان دینی در انتقال پیام الهی گفت: هدایت ویژه به ذات خداوند تعلق دارد و در نظام تشریع به ائمه معصومین و سپس به علما سپرده شده است. 

وی افزود: عالمان دینی وظیفه دارند تا پیام‌های الهی را به مردم برسانند و به عنوان واسطه‌هایی میان پیامبر و جامعه عمل کنند زیرا پیروی از سنت نبوی و اخلاق اسلامی برای اصلاح جامعه ضروری است.

رمضانی‌گیلانی بیان کرد:حضرت رسول اکرم(ص) با بهترین آداب و اخلاق مورد تربیت الهی قرار گرفتند و آن‌چه که از اوصاف پیامبر بر عالمان دینی صدق می‌کند، نقش آنها را در هدایت جامعه روشن می‌سازد وعالمان دینی باید با کمال ادب و اخلاق، به مردم آموزش دهند و هدایت الهی را در جامعه نهادینه کنند.

 وی به ضرورت برخورداری عالمان دینی از ابهت علمی و معنوی اشاره و تصریح کرد: این ابهت معنوی، وجه تمایز عالمان دینی از دیگران است و عامل جذب طلاب خارجی به ایران نیز همین ویژگی است وعالمان باید هم‌زمان از علم و اخلاق به صورت متوازن برخوردار باشند تا بتوانند در جامعه نقش مؤثری ایفا کنند.

عضو خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) به اهمیت رویکرد حداکثری به دین اشاره و تاکید کرد: دین نباید صرفاً به ابعاد فردی و شخصی محدود شود و دین باید در ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه نیز حضور فعال داشته باشد و این کارکردهای متعدد دین باید در برنامه‌های اجتماعی و سیاسی، مانند نماز جمعه، انعکاس یابد.

وی همچنین به سه رویکرد مختلف در مواجهه با دین اشاره و اظهار کرد: رویکرد اول، نابودی دین که در برخی جوامع اتفاق افتاده است؛ رویکرد دوم، تقلیل دین به ابعاد فردی و شخصی که باعث از دست دادن کارکردهای اجتماعی آن می‌شود و رویکرد سوم، رویکرد حداکثری که بر توسعه و تعمیق کارکردهای دین در جامعه تأکید دارد و این رویکرد حداکثری باید در عصر پس از مدرنیته مورد توجه قرار گیرد.

رمضانی‌گیلانی عنوان کرد: دین نه تنها جنبه عبادی دارد بلکه باید به طور فعال در اداره جامعه و سیاست‌گذاری‌های اجتماعی مشارکت کند و یکی از مهم‌ترین کارکردهای دین در جامعه، نقش سیاسی و اجتماعی آن است که می‌تواند در نهادهای دینی و سیاسی مانند نماز جمعه بروز پیدا کند.

عضو خبرگان رهبری و دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)  به لزوم دعوت مردم به تقوای سیاسی و اجتماعی از طریق خطبه‌های نماز جمعه اشاره و خاطرنشان کرد:  خطبه‌های نماز جمعه باید ترکیبی از عقاید دینی و مسائل اجتماعی و سیاسی باشند تا مردم به توجه به تقوای سیاسی، اجتماعی و کلامی سوق یابند و باید از این فرصت برای اصلاح جامعه و هدایت مردم استفاده کند.

رمضانی‌گیلانی در ادامه سخنان خود  به ضرورت دشمن‌شناسی و آگاهی بخشی در خطبه‌های نماز جمعه اشاره وتأکید کرد: آموزش دشمن‌شناسی باعث اقتدار و قدرت در برابر تهدیدات می‌شود و دین‌باوری در جامعه می‌تواند زمینه‌ساز مقابله با فساد و خودکامگی‌ها باشد.

وی همچنین افزود: امروزه با انواع مختلف اسلام مواجه هستیم، از جمله اسلام سکولار و اسلام رحمانی. در حالی که دین اسلام پیام رحمت و مهرورزی پیامبر (ص) است، این به معنای سکوت در برابر ظلم و فساد نیست.

رمضانی‌گیلانی به آیات قرآن اشاره کردند که در زمینه فقه مقاومتی و فقه جهاد وجود دارند و گفت: این آیات بر لزوم مقابله با کسانی که مظلوم هستند تأکید  دارد و  اسلام رحمانی باید در کنار مفاهیم مقاومت و جهاد قرار گیرد تا یک رویکرد جامع و کامل از اسلام به جامعه ارائه شود.

وی به تلاش‌های گسترده‌ای که برای تحریف دین اسلام و معرفی آن به شکل‌های نادرست انجام می‌شود، اشاره  و بیان کرد: معرفی اسلام با رویکرد جامعه و نگاه حداکثری ضرورت دارد و باید اسلام را بر اساس تعالیم صحیح اهل بیت (ع) و اصول عقلانیت و عرفان معرفی کرد.

وی در پایان  به اهمیت ترویج اسلام واقعی در سراسر جهان و تقویت ارتباطات جهانی میان شیعیان و به نقش برجسته مجمع جهانی اهل بیت (ع) در این راستا اشاره کرد و گفت: مجمع جهانی اهل بیت (ع) با داشتن اعضای برجسته از سراسر جهان و دانشگاه‌هایی با حضور ۹۵ درصد دانشجویان خارجی، نقش مهمی در معرفی آموزه‌های اهل بیت (ع) و ترویج اندیشه‌های ناب اسلامی دارد.

انتهای خبر/

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *