به گزارش نارخبر ؛ به نقل از دیار آفتاب؛ علیرغم اختصاص ارز دولتی با نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومان برای تأمین کالاهای اساسی از سال ۹۷ تاکنون اما مردم همواره از افزایش و عدم ثبات در قیمت مایحتاج عمومی خود گلهمند بوده اند تا جایی که آمارها نیز نشان می دهد قیمت برخی اقلام پس از در پیش گرفتن این سیاست ارزی بیش از دو تا سه برابر افزایش یافته است و اقتصاد نحیف خانوار ایرانی را در تأمین حداقل اقلام سفره خود با چالش روبهرو کرده است.
تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی هم اما یک یارانه پنهان است که به منظور ثبات قیمت کالاهای اساسی مردم در نظر گرفته شد ولی پر واضح است که دولت قبل نتوانست منابع ارزی بار نرخ دولتی تخصیصیافته برای واردات نهادهها و کالاهای اساسی را بهدرستی مدیریت کند تا آن را به نرخ موردانتظار یارانه ای به دست تولیدکننده و مردم برساند لذا ارز ۴۲۰۰ تومانی امتیازش بنام تولیدکنندگان و مردم رقم خورد ولی سودش به جییب عده ای خاص سرازیر شد و مردم هیچگاه طعم ارز دولتی را نچشیدند.
ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از تصمیمات پرحاشیه در اقتصاد ایران بود که در سایه ضعف نظارت و عدم مدیریت تخصیص باعث شد پرداخت این ارز که ابتدا برای حمایت از مردم بود در نهایت با قرار گرفتن در گرداب رانت منجر به کوچک شدن سفره مردم شود حالا اما با مجوزی که مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ به دولت داده است، دولت سیزدهم مصرانه به دنبال برچیدن بساط این رانت بزرگ از سر اقتصاد کشور است اقدامی که با توجه به دامنه تأثیرگذاری آن بر اقتصاد کشور به جراحی اقتصادی تعبیر می شود.
مسئولان اما در راستای اجرای این طرح به مردم اطمینان خاطر داده اند که اقلام به میزان مورد نیاز مصرف در بازار وجود دارد و هرگونه افزایش قیمت با نظارت ستاد تنظیم بازار انجام می شود اما از آنجا که هر تغییر و تحول در ابتدای امر با دل نگرانی هایی همراه است بعضاً افزایش تقاضا و به دنبال آن کمبود های مقطعی برخی اقلام امری طبیعی است.
مشاهدات میدانی اما در استان مرکزی و فروشگاه های زنجیره ای مرکز استان نشان می دهد که اقلام چهارگانه شامل مرغ، تخم مرغ، روغن و انواع لبنیات عمدتا بدون کمبودی در دسترس شهروندان قرار دارد و با نرخ های اعلامی عرضه می شود و مسئولان استان در حوزه تنظیم بازار نیز بر رصد مستمر وضعیت بازار و تأمین به موقع اقلام مورد نیاز تأکید دارند.
کالاهای اساسی به میزان کافی در استان ذخیرهسازی شده است
استاندار مرکزی که طی روزهای اخیر روند اجرای طرح جدید اقتصادی دولت را در استان را مدیریت و رصد می کند اظهار داشت: با اصلاح سیاستهای ارزی، یارانه دولت به مصرف کننده نهایی برای تهیه کالا اختصاص مییابد که نقش مهمی در تقویت بنیه معیشتی افراد دارد.
مخلصالائمه با بیان اینکه کالاهای اساسی از قبیل گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و شکر به میزان کافی در استان ذخیرهسازی شده بیان کرد: با وجود اینکه سیاست پخت و توزیع نان هنوز در استان تغییری نکرده اما از برخی نانواییها تخلفاتی گزارش شده که به زودی رسیدگی میشود.
(بازدید استاندار مرکزی از روند عرضه مواد پروتئینی)
استاندار مرکزی اضافه کرد: ملاک مدیریت ارشد استان با تولیدکنندگان و توزیع کنندگان کالاهای اساسی مدارا است اما اگر در فرآیند کاری خود بخواهند در نظام اقتصادی استان و توزیع اقلام مردم اخلال ایجاد کنند بدون شک برخورد قانونی صورت میگیرد.
کمبود اقلام اساسی در استان مرکزی نداریم
علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به آخرین وضعیت اقلام اساسی در استان اظهار کرد: وضع استان مرکزی در کالاهای اساسی مطلوب است و هیچگونه مشکل و کمبودی وجود ندارد و تنها موضوع توزیع توسط مباشرین است که باید بهموقع اقدام کنند.
وی افزود: برنج مازاد مصرف داریم و هماکنون در فروشگاهها موجود است، روغن هم سهمیه و هم تولید در کارخانجات وجود دارد و به مباشرین توصیه کردیم که اقدامات را سریعتر انجام دهند تا روغن سریعتر به قفسههای فروشگاهها و مغازهها منتقل شود، همچنین شکر، مرغ گرم و تخممرغ نیز مازاد در استان داریم و در خصوص مرغ منجمد نیز هیچگونه مشکلی وجود ندارد.
(بازدید رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی از فروشگاه ها | شنبه ۲۴ اردیبهشت)
صفری بیان کرد: متأسفانه در برخی از مقاطع شاهد حاکم شدن جو روانی هستیم که مردم باید این اطمینان را داشته باشند هیچگونه کمبودی در اقلام اساسی نداریم و تنها مشکل در برخی اوقات دیر اقدام کردن مباشرین است و با توجه به توصیه ما قرار است این مشکل مرتفع شود.
وی افزود: هماکنون در استان مرکزی بیش از سرانه مصرف روغنداریم و ۴ کارخانه روغن در استان داریم که علاوه بر تأمین روغن استان به استانهای دیگر نیز ارسال میشود.
مشکلی در عرضه شکر و روغن وجود ندارد
مدیر کل اداره صنعت معدن و تجارت استان مرکزی نیز اظهار داشت: مشکلی در عرضه کالاهای اساسی از جمله شکر و روغن در این استان وجود ندارد و مردم میتوانند کالاهای مورد نیاز خود را با آرامش از فروشگاههای مختلف استان تهیه کنند.
جودکی تصریح کرد: روز شنبه۴۰ تن روغن با نرخ جدید در سطح استان توزیع شد و امروز نیز با قول مساعد شرکت طبیعت ۲۰۰ تن دیگر در سطح استان مرکزی توزیع میشود که با این اقدام، مشکل روغن با نرخ جدید نیز به طور کامل رفع میشود.
وی ضمن تاکید بر اینکه اجازه سو استفاده و اخلال در تامین و توزیع کالاهای اساسی مردم را نمیدهیم، گفت: برخورد با متخلفان و افراد منفعت طلب در اولویت اقدامات قرار دارد و تمامی دستگاههای مسئول باید حضور مستمر و جدی در بازار داشته باشند.
مدیرکل صمت استان مرکزی خاطرنشان کرد: سامانه تلفنی ۱۲۴ به صورت شبانهروزی فعال است و مردم در صورت مشاهده تخلفات در بازار از جمله کم فروشی، گرانفروشی و احتکار، موارد را از طریق تماس با شماره تلفن ۱۲۴ گزارش دهند.
پیش بینی های لازم برای تقویت ذخایر محصولات اساسی کشور انجام شده است/ برخی سودجویان از عرضه محصولات در بازار طفره می روند
علیرضا نظری نماینده مردم خمین و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در گفتگو با دیارآفتاب با تأکید بر هماهنگی انجام گرفته و برنامه های ارائه شده از سوی دولت و اعلام آمادگی دستگاه های نظارتی برای اصلاح قیمت ها گفت: برخی افراد با توجه به دامن زدن به اخبار ضد و نقیض درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بنابر دلایلی سودجویانه از عرضه محصولات در بازار طفره می روند علیرغم اینکه می توان گفت به لحاظ وجود محصولات اساسی در کشور کمبودی نداریم اما عدم عرضه و بر هم زدن شکل بازار و ایجاد نوسانات قیمتی فضا را برای مردم سنگین کرده است که نظارت بیشتر و جدی تری را می طلبد.
نماینده مردم خمین تصریح کرد: با توجه به اینکه حذف ارز ترجیحی هم قانون است و هم پیش بینی های لازم برای تقویت ذخایر محصولات اساسی انجام شده لذا این موضوع بدون هیچ نگرانی برای مردم باید اجرایی شود و نهاد های مرتبط نیز باید توجه بیشتری داشته باشند.
نظری تصریح کرد: برای این منظور، مجلس یازدهم اعتباری بالغ بر ۲۳۲ هزار میلیارد تومان برای حمایت از این اقدام دولت تخصیص داده است. البته باز هم مجلس این آمادگی را دارد تا اگر در هنگام اجرای طرح توسط دولت، نیاز به اعتبار بیشتری بود، با اصلاحیه ای به بودجه ۱۴۰۱ به دولت کمک کند تا این طرح به درستی پیاده سازی شود.
نماینده مردم خمین تاکید کرد: آنچه که امروز در دستور کار دولت است فصل مشترکی میان قوه مجریه و قوه مقننه است و مجلس تمایل دارد تا این جراحی به درستی صورت پذیرد تا کمترین اشکال در اجرای آن را شاهد باشیم.
نظری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این اصلاح اقتصادی تاثیر خود را به صورت مستقیم در سفره مردم می گذارد، لذا باید همه به دولت کمک کنند تا به بهترین نحو ممکن اجرایی شود.
کشف چند انبار احتکار کالا در استان مرکزی
روز گذشته نیز روابط عمومی سپاه روحالله استان مرکزی در اطلاعیه ای از کشف چند انبارِ کالای احتکار به میزان ۸۵ تن خبر داد و افزود: پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه روح الله استان مرکزی با تلاش و مجاهدتهای شبانه روزی در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی و تسهیل اجرای طرح اقتصادی دولت و با رصد دقیق و فعال سازی شبکه اطلاعات مردمی، موفق به کشف چند انبارِ کالای احتکاری شدند.
در این اطلاعیه ضمن تأکید بر برخورد قاطع اطلاعات سپاه استان مرکزی با محتکران آمده است: اقلام کشف شده شامل روغن، برنج، آرد، قند و عدس به میزان ۸۵ تن و ارزش ریالی بیش از ۵۰ میلیارد ریال است که پس از اخذ دستور مقام محترم قضایی این اقلام جهت بازگشت به شبکه توزیع در اختیار مقامات مسئول قرار گرفته است.
مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها ، اقدام مهمی که از سوی دولت و با هدف افزایش توان قدرت خرید اقشار آسیبپذیر جامعه و نیز مقابله با خارج شدن سرمایه های ملی از کشور از طریق قاچاق ، در دست اقدام دارد، تامین کامل اقلام مصرفی مورد نیاز مردم و واریز کمک معیشتی دو ماه خانواده ها دو اقدام فوری دولت برای اجرای هرچه بهتر این طرح مهم اقتصادی است.
انتهای پیام/