به گزارش نارخبر؛این مراسم در شب های پایانی ماه مبارک رمضان بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء از سوی تعدادی از نوجوانان ساوه ای برگزار میشود.شرکتکنندگان در این سنت که تعدادشان کمتر از ۱۲ نفر است با اجتماع مقابل خانههای همسایگان و آشنایان به اجرای این برنامه میپردازند.
شرکتکنندگان نام یکی از فرزندان آن خانهای که در مقابل آن تجمع کردهاند را به نیکی صدا میزنند و با ذکر این گفته الم ترانیت می دهیم، ماه رمضانیت می دهیم و یا ثواب یا جواب برای گرفتن انعام از صاحب آن خانه به انتظار میایستند.در این مرحله صاحب خانه با خوشرویی، گشاده دستی و تقدیم شیرینی و تنقلات از شرکت کنندگان در این مراسم به گرمی پذیرایی می کند.
در برخی مواقع در این مرحله از برنامه الم ترانی ممکن است که جوانی از منزل صاحبخانه با رفتن به پشت بام و ریختن ظرف آب بر روی شرکتکنندگان، اقدام به شیرین کاری کند.
بعد از این افراد به در منازل بقیه افراد فامیل و یا همسایه محله خود رفته و این برنامه را تکرار میکنند و تا پاسی از شب به اجرای مراسم الم ترانی میپردازند.
در پایان نیز شرکتکنندگان با تقسیم هدایا میان یکدیگر با خوشحالی از هم جدا شده و به خانههای خود میروند.
مردم ساوه اجرای این مراسم را نوعی وداع با ماه رمضان تلقی کرده و پس از آن خود را برای برپایی جشن عید سعید فطر آماده میکنند.
نام الم ترانی از یکصد و پنجمین سوره قرآن کریم (سوره فیل) که با الم تر آغاز میشود اقتباس شده که این به معنی آیا مرا نمیبینی؟ است.
این مراسم بیشتر در شب های پایانی ماه مبارک رمضان به ویژه ۲۷ماه رمضان که مصادف با به هلاکت رسیدن ابن ملجم مرادی قاتل امیر المومنین (ع) است با شور و شعف فراوانی برگزار میشود.